گفتگوی با پایه گذار رشته علوم ارتباطات اجتماعی یزد:
حضور نیروی متخصص باتجربه در روابط عمومی به پویایی و خلاقیت منجر می شود
شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا)– بیست سال از زمانی که دکتر علی محمد مزیدی، رشته ارتباطات را به استان یزد آورد می گذرد. زمانی که وی عضو هیات علمی دانشگاه آزاد تهران مرکز بود و بنا به درخواست دکتر جندقی رییس وقت دانشگاه آزاد میبد مبنی بر آوردن رشته ارتباطات به این دانشگاه، به یزد آمد و حال امروز خروجی گروه ارتباطات میبد در استان و بسیاری از شهرهای کشور و اثرگذاری آن بر روابط عمومی و رسانه ها به خوبی دیده می شود. بویژه در میبد و اردکان که فارغ التحصیلان این رشته توانسته اند به رشد و رونق مطبوعات محلی این منطقه کمک کنند.
دکتر مزیدی که در بین دانشجویان و فارغ التحصیلان این رشته در یزد به پدر ارتباطات یزد شناخته می شود در حال حاضر عضو هیات علمی دانشگاه آزاد میبد است. وقتی با او در مورد ورود این رشته به یزد به گفتگو می نشینیم می گوید: این رشته برای دکتر جندقی مهم بود برای همین دوستان من را به ایشان معرفی کردند تا برای گرفتن مجوز رشته ارتباطات اقدام کنیم.
وقتی طی بازدیدی که از مطبوعات و رسانه های یزد داشتیم مطبوعات برای راه اندازی این رشته استقبال کردند اما مدیرکل وقت فرهنگ و ارشاد استان همراهی نکرد. اما این عدم همراهی نه تنها دکتر مزیدی را از ادامه راه منصرف نمی کند بلکه او با اراده ای راسخ تر به پیگیری کار وا می دارد. «آن موقع دکترای این رشته نبود لذا برای گرفتن مجوز از مدرک دکتر سید احمد موسوی که دکترای تاریخ داشتند و مدرک یکی از همکاران در رشته ادبیات استفاده کردیم تنها مدرک دکتری مرتبط با رشته متعلق به دکتر علی اکبر فرهنگی، از اساتید بنده بود، مدرک خودم، دکتر سلطانی فر و دکتر عقیلی هم که آن موقع کارشناسی ارشد بود استفاده کردیم و از این طریق توانستیم سال ۷۴ مجوز این رشته را برای دانشگاه میبد بگیریم.»
سال ۷۵ تلاش های دکتر مزیدی با حمایت های دکتر جندقی به ثمر می نشیند و اولین ورودی گروه ارتباطات با پذیرش ۳۵ نفر دانشجوی علاقمند به این رشته شکل می گیرد. حال استان یزد چهارمین دانشگاه کشور است که در رشته علوم ارتباطات اجتماعی دانشجو می پذیرد. رشته ای که تا پیش از این تنها در دانشگاه تهران، دانشگاه علامه و آزاد تهران مرکز بود.
«سال ۷۵ با ۳۵ دانشجو گروه ارتباطات میبد کلید خورد و امروز ما علاوه بر مجوز پذیرش دانشجو در دو گرایش روابط عمومی و روزنامه نگاری، کارشناسی ارشد این رشته را هم در میبد داریم و در پردیس علوم تحقیقات یزد نیز کارشناسی ارشد این رشته را از سال ۹۰ داریم.»
حالا دیگر ارتباطات توسط دانشگاه آزاد در دیگر شهرهای کشور گسترش یافته است. دکترای این رشته نیز که تا پیش از این در دو دانشگاه دولتی وجود داشت توسط دکتر علی اکبر فرهنگی با دو گرایش مدیریت رسانه و روزنامه نگاری در دانشگاه آزاد راه اندازی شده است و فارغ التحصیلان این رشته دیگر نگرانی برای ادامه تحصیل در مقطع عالی ندارند.
اما دکتر مزیدی معتقد است هر رشته ۶۰ درصد تجربه و ۴۰ درصد علم است که این ۴۰ درصد نیز برگرفته از تجربه است. «فارغ التحصیلان این رشته تنها به تحصیلات آکادمیک خود نباید تکیه کنند بلکه باید کسب تجربه نیز بکنند. کلاس های درس روزنامه نگاری باید در روزنامه ها تشکیل شود همانند رشته پزشکی که کلاس ها در بیمارستان و در کنار بیمار برگزار می شود تا علم در کنار تجربه قرار گیرد.»
به عقیده وی نیروی متخصص آموزش دیده بسیار اثرگذارتر است. برای همین در شیوه تدریس خود همواره تلاش داشته کلاس های این رشته را به صورت عملی برگزار کند تا دانشجویان را به سمت کسب تجربه هدایت کند.
وی در مورد تاثیرگذاری فارغ التحصیلان این رشته بر روابط عمومی ها می گوید: دانشجویان میبد امروز در روابط عمومی بسیاری از دستگاه های دولتی نیز مشغول به کار شده اند به خوبی می توان دید که توانسته اند نگاه مثبتی نسبت به روابط عمومی در مجموعه خود ایجاد کنند. در واقع حضور نیروی متخصص باتجربه در روابط عمومی به پویایی و خلاقیت منجر می شود و این روابط عمومی است که می تواند بحران را کنترل کند نه این که به آن دامن بزند.»
|
دیدگاهتان را بنویسید