در روزهای اخیر شاهد شدت گرفتن حملات سابیری دشمنان این مرزوبوم به برخی مراکز حساس از جمله وزارت نفت و در کنار آن تحریم های جدید آمریکا علیه ایران هستیم. از طرف دیگر روزنامه صهیونیستی یددیعوت آحارونوت در گزارشی خبر از فعالیت گسترده برخی حامیان رژیم صهیونیستی در شبکه یوتیوب برای حمایت از تجاوز یکجانبه این رژیم به ایران خبر داده است. در این زمینه شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران(شارا) به سراغ جمعی از فعالان عرصه فناوری اطلاعات، رسانه و روابط عمومی رفت تا نظرات آنها را در این زمینه جویا شود. در این بخش نظرات دکتر علی اکبر جلالی پدر علم فناوری اطلاعات ایران را می خوانید.
۱. چند روزی است که جنگ نرم علیه ایران شدت گرفته به طوری که روز دوشنبه یک حمله سایبری به وزارت نفت ایران صورت گرفته تا فعالیت های صنعت نفت ایران را با اخلال مواجه کند، همچنین اوباما تحریم های جدیدی را اعلام کرده تا کسانی که به ایران فناوری سایبری و تلفنی می دهند را مجازات و دارایی های آنها را مسدود کند، نظر شما در این مورد چیست؟
جواب: بطور قطع در آینده مهمترین ابزار جنگ بین کشورها از نوع نرم افزاری خواهد بود و هر کشوری که تلاش بیشتری در ارتقاء دانایی شهروندان نسبت به استفاده از این فناوری ها نماید از آسیب کمتری در مواجه با چنین حمله هایی روبرو خواهد بود. بنابراین با توجه به اینکه در کشور ما، با موضوع فناوری اطلاعات و کاربردهای آن بصورت سطحی برخورد شده و یک برنامه استراتژیک مشخص که بتواند برنامه های کشور را در این زمینه هماهنگ جلو ببرد نداریم، نتوانسته ایم فناوری اطلاعات و کاربردهای آن را محور توسعه کشور قرار دهیم و از آنها خوب استفاده نماییم. بنابراین نگرانی بنده برای آینده بیشتر از امروز است و اگر شورای عالی فضای مجازی که اینک به عنوان بانی توسعه فناوری اطلاعات در کشور مشخص شده نتواند یک برنامه استراتژیک تهاجمی و قوی تهیه نماید باید منتظر مشکلات بیشتری باشیم. حمله سایبری به صنعت نفت در کنار لو رفتن سه میلیون اطلاعات کاربران در حوزه بانکی اگر چه به گفته مسئولین خسارات سنگینی برای کشور نداشته باید هوشتاری باشد تا به دنبال یک راه حل اساسی برای توسعه این فناوری که راه گریزی از آن نیست برای کشور باشیم. کسانی که با کشورمان مشکل دارند از دریچه ها و نقاط ضعف وارد می شوند، اگر در این زمینه قوی عمل می کردیم امروز نمی توانستند از این حوزه وارد شوند.
۲. یدیعوت آحارونوت نوشت فعالان طرفدار اسرائیل یک سریال ویدئوهای یوتیوبی را منتشر کردهاند که پیام آنها نزدیک بودن جنگ با ایران و لزوم نقش رهبری اسرائیل در مقابله با تهدید ایران است و تاکنون بیش از ۳/۵ میلیون بازدیدکننده داشته، به نظر شما چرا این حملات سابیری شدت گرفته و به چه منظوری صورت می گیرد؟
بنده این ویدیو را ندیده ام و از آن اطلاع ندارم اما می دانم فضای سایبر فرصت مغتنمی برای تمام کشورها بوجود آورده است و کشورهایی که بخواهند آن را محدود و یا صورت مسئله این فناوری را پاک کنند دچار مشکلات حادی می شوند. در چند سال گذشته همواره مسئولین نگران استفاده از این فناوری در کشور بوده و سیاست محدود سازی را در پیش گرفته اند که بنظر من باید برعکس عمل می شد یعنی در این زمینه بسیار باز عمل می کردیم تا زودتر همه مردم به این فناوری مسلط شوند و در زمان حمله سایبری بدخواهان توان مقابله و حتی در بعضی زمان ها در صورت نیاز توان حمله را داشته باشند. ما در ایران بیش از ۱۰۰ میلیون متخصص در فناوری اطلاعات داریم ولی آنها نمی دانند چگونه باید در خدمت کشور باشند، عده بسیار محدودی در این زمینه فعال می باشند و مدیریت استفاده از این حجم منابع انسانی را نداشته ایم. باید با سرعت در همه زمینه ها این فناوری را توسعه دهیم و مردم را با آن آشنا کنیم و همزمان امنیت آن را تامین کرده و با یک عزم و اراده ملی دانش جامعه را نسبت به مزایای خوب و بد فناوری اطلاعات بالا ببریم.
منبع: شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران(شارا)
|
دیدگاهتان را بنویسید