شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا)– برگزاری گردهمایی ها در حوزه های مختلف یکی از عمده فعالیت های واحد روابط عمومی است که یک فعالیت روتین است اما استرس بالایی دارد.
یک گردهمایی فرصتی بی بدیل برای استفاده از تمام پتانسیل های موجود جهت اثربخشی بر مخاطبان است. اینجا جایی است که می توانید تمام تکنیک های روابط عمومی را برای اقناع و ترغیب مخاطبان استفاده کنید و یکی از مهمترین ابزارهایی که در دست دارید عکس است.
امروزه استفاده از عکس به عنوان رسانه تصویری در بخش های مختلف بسیار متداول شده است. اما این استفاده در بخش هایی مانند روابط عمومی باید با یک سری ملاحظات همراه باشد تا ضمن اثربخشی بر مخاطبان از شرایط احتمالی پیشگیری شود.
عکس رسانه ای بصری است و بنابراین کیفیت عکاسی و کیفیت کاغذ و چاپ در آن اهمیت ویژه ای دارد. فراتر از آن قابی که عکس در آن قرار می گیرد و جایگاهی که برای آن در نظر گرفته شده نیز اهمیت دارد. در ادامه به برخی از ملاحظات در این خصوص می پردازیم.
۱. اندازه عکس: عکس ها در اندازه های مختلفی چاپ می شوند و اندازه عکس بیشتر تابعی است از جزئیات و مکان نمایش. به عنوان مثال اگر شما بخواهید برای میهمانان خود در خانه تان عکسی را نشان دهید، از آلبوم عکس و عکس هایی در همان قطع استفاده می کنید. اما اگر بخواهید عکس را در معرض عموم بگذارید شاید لازم باشد که عکسی بزرگتر چاپ کنید. چاپ عکس در هر قطعی نمی تواند برای نمایش مناسب باشد بنابراین باید در این زمینه از الگویی پیروی کنید. در زیر اندازه های مناسب برای عکس در تصویر مشاهده می شود. برای عکس های بزرگتر نیز این نسبت را در نظر بگیرید و به همین نسبت عکس را بزرگتر سفارش دهید.
۲. قاب عکس: هر عکسی در قاب خود معنا پیدا می کند و بنابراین مساله قاب از اهمیت بسزایی برخوردار است. شما می توانید این اهمیت را در کاخ موزه ها بیشتر دریابید. اینکه هرچه شخصیت عکس مهمتر است قابی که عکس در آن قرار می گیرد دارای پیچیدگی ها و زیبایی بیشتری در طراحی می باشد. در نمایشگاه های عکس بهتر است از شاسی به جای قاب عکس استفاده کنید. همیشه این نکته را در نظر داشته باشید که قیمت قاب عکس الزاما به معنای مناسب بودن آن نیست. استفاده از قاب های هنری در همایش ها مرسوم نیست و بهتر است از مدل های ساده تر استفاده شود.
۳. مکان قرار گرفتن عکس: در گردهمایی ها لازم نیست که بخشی را به عنوان نمایشگاه عکس اختصاص دهید، بلکه همین اندازه که بتوانید عکس ها را در معرض تماشای مخاطبان و شرکت کنندگان در گردهمایی قرار دهید کافی است. به این منظور مسیرهای رفت و آمد را شناسایی کنید و سپس بر همین مبنا عکس ها را در مسیر بچینید.
۴. پایه عکس: در صورتی که سالن شما امکان نصب قاب ها را بر روی دیوار می دهد بهتر است که مسیری را در روی دیوار طراحی کرده و عکس ها را با ابزارهای مختلفی که برای این امر وجود دارد بر روی دیوار نصب کنید. در غیر این صورت می توانید از سه پایه ها استفاده نمایید. به خاطر داشته باشید که استفاده از سه پایه معمولا هزینه بر است و این هزینه نیز جزو هزینه های اضافی به شمار می آید، مگر اینکه سالنی در اختیار داشته باشید که به طور مرتب برنامه هایی در آن برگزار کنید.
۵. نظم منطقی چینش عکس ها: عکس ها را طبقه بندی کنید. صرف قرار دادن عکس بسنده نکنید. علاوه بر آن شما نیاز دارید که عکس ها را بر اساس نظمی منطقی بچینید. یعنی کسی که از ابتدا وارد می شود با عبور از گالری شما بتواند به یک درک از موضوع برسد. هر عکس بخشی از یک حقیقت واحد را نمایش دهد و سعی کنید که آن حقیقت با موضوع همایش در ارتباط باشد. نقطه آغازین شما می تواند یک موضوع نامشهود باشد و کم کم حس کنجکاوی مخاطب تحریک می شود و هرچه مخاطب در گالری جلوتر می رود به سوالات بیشتری در ذهن او پاسخ داده می شود.
۶. نور افکن روی قاب عکس: عکس در نور معنا پیدا می کند و وضوح و زیبایی هر عکسی در زیر نور می تواند چند برابر شود. لذا اگر از نورافکن واحد استفاده نمی کنید می توانید از لامپ های هالوژن برای نورپردازی استفاده کنید. رنگ های مختلف نیز می تواند به شما کمک کند. با این حال توصیه می شود که بهتر است از نور سفید برای عکس ها استفاده شود.
۷. کپشن یا توضیحات عکس: اگرچه عکس رسانه ای گویا است. اما در بسیاری از موارد بهتر است برای عکس توضیحاتی نوشته شود و در ذیل آن نصب گردد. با این کار شما درکی را که دوست دارید مخاطب از تصویرتان بگیرد به او می دهید. کپشن ها توالی و پیوستگی عکس ها را نشان می دهند و مشخص می کنند که عکس ها دارای موضوع خاصی هستند.
۸. هماهنگی عکس ها: سعی کنید عکس ها را چه از نظر موضوع، سایز و ابعاد هماهنگ انتخاب کنید. هرچه این هارمونی بین آنها بیشتر باشد به مخاطب حس یگانگی می دهد و در واقع با این کار شما قاب را حذف می کنید و محتوا را بیشتر نشان می دهید. اما در غیر این صورت بخشی از فکر مخاطب شما درگیر قالب می شود و از محتوا می ماند.
رعایت این موارد در نمایشگاه عکس گردهمایی ها با توجه به زمان محدود بازدید مخاطبان به شما کمک می کند که تاثیر مضاعفی بر مخاطبان خود داشته باشید.
نویسنده: عادل میرشاهی (مدرس روابط عمومی اینترنتی)
منبع مرجع: شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا)
|
دیدگاهتان را بنویسید