مقدمه
هزاران استاندارد در جهان وجود دارد که توسط متخصصان در بخشهای مختلف تدوین و توسعه یافته است. علاوه بر این، نهادهای مختلفی در تهیه استانداردهایی که در سطح جهانی استفاده میشوند، دخیل هستند. اینها شامل سازمانهای دولتی، سازمانهای غیردولتی و سازمانهایی هستند که یا در استانداردسازی تخصص دارند یا در فعالیتهای استانداردسازی مشارکت دارند.
«هدف استانداردسازی تضمین یکنواختی رهنمونها و رویههای خاص در یک صنعت و حرفه است. استانداردسازی بر فرآیند ایجاد محصول، عملیات کسبوکارها، فناوری مورد استفاده و چگونگی ایجاد یا انجام فرآیندهای اجباری خاص تمرکز دارد.»
رایجترین شکل استانداردهای روابطعمومی در ایران، استانداردسازی فرآیندهاست. اساسا، استانداردسازی فرآیند، ایجاد مجموعهای از قوانین را توصیف میکند که چگونه افراد در یک صنعت و حرفه قرار است یک وظیفه و فعالیت را انجام داده و یا توالی از وظایف را تکمیل کنند. انتشار چهار عنوان کتاب «استانداردهای روابطعمومی» توسط انتشارات کارگزار روابطعمومی در همین راستا، یعنی استانداردسازی فرایندها و فعالیتهای روابطعمومی صورت گرفته است.
به علاوه استانداردها امکان مقایسه، اعتبارپذیری، افزایش کارایی، رقابتافزایی و نوآوریهای سریع را برای روابطعمومی فراهم میآورند و بر اعتبار آن میافزایند.
الکساندر بومان، جیم مک نامارا و آنسگار زرفاس اتفاقنظر دارند که «استانداردها موجب افزایش منزلت روابطعمومی بهعنوان یک حرفه با دیسیپلین و با برنامه میشوند و به دیگران ثابت میکنند روابطعمومی یک حرفه کامل و بالغ است. متاسفانه با وجود ۴۰ سال تحقیق و پژوهش و همچنین طرح مباحث و تبادلنظرهای فراوان در مورد ارزش و جایگاه روابطعمومی در سازمان، هنوز هم این نگرانی در بین بسیاری از فعالان روابطعمومی وجود دارد که این بخش از سازمان هنوز نتوانسته آنچنانکه باید و شاید دیگران را در مورد ارزش والای روابطعمومی و حساسیت آن در سازمان متقاعد کند و در این میان، وجود استانداردهای مدون میتواند تا حد زیادی اطمینانبخش و سازنده باشد.»
استانداردهای روابطعمومی این امکان را میدهند که ارزش و کیفیت کاری را که انجام می دهید به همه طرفهای ذینفع از جمله مدیران ارشد نشان دهید.
علاوه بر این، استانداردها کمک میکنند تا اطمینان حاصل شود که هر متخصص روابطعمومی با پیروی از مجموعهای خاص از قوانین و فرآیندها، وظایف خود را بهخوبی انجام میدهد. این علاوه بر کمک به کاهش خطاها و خطرات، حل مشکل را نیز تسهیل میکند.
رویههای مستند، جزء ارزشمندی از جعبه ابزار جدید روابطعمومی هستند و میتوانند زمان انجام امور را کاهش دهند. آنها به عنوان راهنمای مرجع به روابطعمومیها کمک میکنند تا در یک زمین بازی یکسان به رقابت بپردازند.
با این حال سوال اصلی در اینجا این است چه چیزی استانداردسازی را بسیار حیاتی میکند و چگونه میتوانید از این فرآیند نهایت استفاده را ببرید؟ و سوال دیگر اینکه متخصصان روابطعمومی چه چیزی باید بدانند و بتوانند انجام دهند؟ پاسخ این سوالات و سوالات دیگر هر چه که باشد باید به این واقعیت توجه داشت که مسئله استانداردها به خط مقدم بحث بین متخصصان و دانشگاهیان تبدیل شده است.
این مقاله حول محور موضوعاتی مانند تعریف استاندارد، تاریخچه استانداردها، مبانی و اصول استانداردها، انواع استانداردهای روابطعمومی، کیفیت و کاربردهای استانداردهای مختلف متمرکز شده است و از دریچهای تئوریک، ابعاد مختلف آن را مورد کنکاش قرار میدهد.
واژگان کلیدی: روابطعمومی، استانداردها، ایزو، استانداردهای روابطعمومی
فهرست مطالب
۱. مقدمه
۲. استاندارد چیست؟
۱-۲- تعریف رسمی استاندارد بر اساس ایزو
۲-۲- استانداردسازی
۳-۲- انواع و سطوح استاندارد
الف: استانداردهای عمومی و اساسی
ب: استانداردهای ملی و بینالمللی
ج: تقسیمبندی استانداردهای ملی از نظر اجرایی
۴-۲- اصول و مبانی استاندارد
۵-۲- کاربردهای استانداردها
۶-۲- فرایند استانداردها
۷-۲- اثرات استانداردسازی
۸-۲- نگرانیها در مورد استانداردسازی
۹-۲- توسعه و تطبیق استانداردها
۳. استانداردهای روابطعمومی
۱-۳- مزایای استانداردهای روابطعمومی
۲-۳- انواع استانداردهای روابطعمومی
۱-۲-۳- استانداردهای تحقیقات روابطعمومی
۲-۲-۳- استانداردهای سنجش و ارزیابی روابطعمومی
۳-۲-۳- استانداردهای آموزشی
۴-۲-۳- استانداردهای مدیریت ارتباطات
۵-۲-۳- استانداردهای مسئولیت اجتماعی شرکتی
۶-۲-۳- استانداردهای چاپ
۷-۲-۳- استانداردهای اخلاقی
۸-۲-۳- استانداردهای پاسخگویی
۹-۲-۳- استانداردهای کارکردی دولت
۱۰-۲-۳- استانداردهای مدیریت بحران
۱۱-۲-۳- استانداردهای رسانههای سنتی
۱۲-۲-۳- استانداردهای رسانههای اجتماعی
۱۳-۲-۳- استانداردهای گرافیکی برند
۴. تدوین استانداردهای روابطعمومی را چگونه شروع کنیم؟
۵. نتیجهگیری
لینک دانلود: http://kpri.ir/?p=8497
|
دیدگاهتان را بنویسید