×
×

اهمیت روابط‌عمومی در زمان جنگ

  • کد نوشته: 2383
  • ۲۵ دی ۱۴۰۲
  • ۰
  • روابط‌عمومی در جنگ‌های مدرن اهمیت بیشتری پیدا می‌کند و به‌ویژه در جنگ جدید علیه تروریسم، این ارتباطات بیش از هر زمان دیگری نقش تعیین‌کننده‌ای ایفا می‌کند. هر طرف روی تبلیغات جنگی خود شرط می‌بندد، از برندسازی گرفته تا دستکاری کلمات و اطلاعات. ارزش روابط‌عمومی در طول جنگ به تدریج افزایش می‌‌یابد. تا به امروز، سالانه […]

  • روابط‌عمومی در جنگ‌های مدرن اهمیت بیشتری پیدا می‌کند و به‌ویژه در جنگ جدید علیه تروریسم، این ارتباطات بیش از هر زمان دیگری نقش تعیین‌کننده‌ای ایفا می‌کند. هر طرف روی تبلیغات جنگی خود شرط می‌بندد، از برندسازی گرفته تا دستکاری کلمات و اطلاعات. ارزش روابط‌عمومی در طول جنگ به تدریج افزایش می‌‌یابد. تا به امروز، سالانه حدود ۲ میلیون دلار فقط در ایالات متحده برای کمپین‌های روابط‌عمومی اختصاص می‌‌یابد، در حالی که قبلاً اصلاً هزینه نمی‌شد.

    شبکه اطلاع‌رسانی روابط‌عمومی‌ ایران (شارا) || روابط‌عمومی در جنگ‌های مدرن اهمیت بیشتری پیدا می‌کند و به‌ویژه در جنگ جدید علیه تروریسم، این ارتباطات بیش از هر زمان دیگری نقش تعیین‌کننده‌ای ایفا می‌کند. هر طرف روی تبلیغات جنگی خود شرط می‌بندد، از برندسازی گرفته تا دستکاری کلمات و اطلاعات. ارزش روابط‌عمومی در طول جنگ به تدریج افزایش می‌‌یابد. تا به امروز، سالانه حدود ۲ میلیون دلار فقط در ایالات متحده برای کمپین‌های روابط‌عمومی اختصاص می‌‌یابد، در حالی که قبلاً اصلاً هزینه نمی‌شد.

    از زمان اولین کمیته‌های اطلاعات عمومی در طول جنگ جهانی اول، عوامل زیادی بر تغییر و افزایش قابل توجه در نقش روابط‌عمومی تأثیر گذاشته‌اند. در واقع، جنگ‌ها همیشه تکنیک کمپین‌های روابط‌عمومی را توسعه داده‌اند که سپس، در زمان صلح، توسعه بیشتر یافته و توانایی درک و دستکاری افکار عمومی را در طول جنگ بهبود بخشیده است.

    اهمیت روابط‌عمومی در دنیای مدرن


    بخش روابط‌عمومی بیش از هر زمان دیگری مورد تقاضا است و بیش از هر زمان دیگری به دولت‌ها، مشاغل و سازمان‌ها کمک می‌کند تا نقش خود را انجام دهند و بر افکار عمومی تأثیر بگذارند.

    اهمیت اطلاعات در جنگ‌ها از جایی ناشی نمی‌شود. ایالات متحده نقش روابط‌عمومی را در جنگ در طول جنگ جهانی اول بهتر درک کرد. ایجاد کمیته‌های اطلاعات عمومی (CPI) اولین تلاش برای بسیج و کنترل افکار عمومی آمریکا بود. مردم باید پیوستن به جنگ در اروپا را می‌پذیرفتند و به آن رضایت می‌دادند. رویداد قبلی دیگر پروپاگاندای وحشتناک نازیسم در طول جنگ جهانی دوم برای جلب تایید و رضایت توده‌ها بود.

    روابط‌عمومی در جنگ روسیه علیه اوکراین


    البته این جنگ بیشتر در حوزه اطلاعات و ارتباطات در حال وقوع است. قصد یافتن فردی که قادر به انجام همزمان عملیات نظامی و کنترل اطلاعات منتقل شده باشد، و همچنین نقش رو به رشد اینترنت، عواملی هستند که نشان می‌دهند این یک جنگ اطلاعاتی است.

    و در سال ۲۰۲۲، ما در حال حاضر یک نمونه واضح از اهمیت روابط‌عمومی در سیاست داریم – جنگ روسیه در اوکراین. تکنیک‌هایی که متوجه شده‌ام:

    تقویت وجهه یک رهبر، مخدوش کردن وجهه رهبر دیگر


    هر کسی که حداقل کمی به تاریخ علاقه‌مند باشد می‌تواند متوجه شود که ظهور فناوری‌های منفی در روابط‌عمومی به دوران باستان باز می گردد و به هیچ وجه با دوره فرضی تولد روابط‌عمومی و ظهور “مسئولیت اجتماعی تجارت” مرتبط نیست. همین اتفاق اکنون در حال رخ دادن است، اولین تصویر از دسته روابط‌عمومی منفی “تصویر دشمن” بود.

    در ابتدا، “تصویر دشمن” در روسیه برای شکل دادن به “مبارزه نجیبانه”، ایدئولوژی سیاسی و شرکتی و “عقده امپراتوری” (برتری یک ملت بر دیگری، مذهب و غیره) استفاده می‌شد. این روزها آنها از دلیل آزادسازی مردم اوکراین از ملی‌گرایان افراطی که ادعا می‌شود در قدرت در اوکراین هستند استفاده کردند.

    مدیریت شهرت


    با ظهور عصر اکتشافات جغرافیایی بزرگ، اصطلاح ساده جدیدی به نام DT متولد شد – “تصاویر بدنام کننده”. این به معنای نابودی نظام ارزشی و تحمیل نظام ارزشی خود است که با استفاده از “مدارک سازشکارانه” همراه است. در کنار این فناوری روابط‌عمومی، تصویر ثانویه مثبت شد (“رهبران کاریزماتیک”، “پیامبران”، “نجات دهندگان ملت” و غیره)، اغلب با مخالفت با “تصویر دشمن” اصلی. در این مورد، این مربوط به رییس جمهور اوکراین، ولودیمیر زلنسکی است. رفتار و فداکاری او در طول جنگ، وجهه او را تقویت کرد و نقش او را در میان رهبران سایر کشورها تقویت کرد. برای نمونه:

    چگونه ویدیوهای سلفی زلنسکی به اوکراین کمک می‌کند جنگ روابط‌عمومی را علیه روسیه برنده شود

    از همان روز اول جنگ، در حالی که پایتخت به یک منطقه جنگی تبدیل می‌شد، رییس جمهور اوکراین شروع به گرفتن عکس‌های سلفی و انتشار آنها در حساب‌های رسانه‌های اجتماعی کرد. او به دوربین نگاه کرد و پیامی روشن و قانع کننده فرستاد: “من اینجا هستم. ما هیچ سلاحی بر زمین نخواهیم گذاشت.”

    این چه چیزی به او داد؟

    ارتباط با مخاطب

    اولین دلیل مؤثر بودن ویدیوهای او این است که آنها با بینندگان در رسانه‌های اجتماعی ارتباط برقرار می‌کنند. رسانه‌های اجتماعی زمانی که کاربران احساس نزدیکی شخصی با یک نفر می‌کنند، دامنه دید یک پیام را گسترش می‌دهند، و زمانی که آن را با افراد همفکر به اشتراک می‌گذارند، اساساً آنها را به رهبران افکار تبدیل می‌کند.

    پیام زلنسکی که بر تحکیم مردمش و حس همبستگی تاکید می‌کرد، با بسیاری از افرادی که سلفی‌ها و ویدیوهای او را می‌دیدند ارتباط برقرار کرد و با پیامی قانع کننده و مستقیم، این پست‌ها به طیف وسیعی از مخاطبان بین‌المللی در رسانه‌های اجتماعی متوسل شدند و این جنگ را انسانی کردند.

    فوری بودن پیام

    دلیل دوم اینکه این ویدیوها قانع کننده هستند، فوری بودن پیام اوست.

    درخواست زلنسکی برای کمک به مردم خود – در حالی که موشک‌ها و بمب‌ها در سراسر اوکراین می‌افتند – به اندازه‌ای که می‌شد فوری بود. این باعث شد میلیون‌ها کاربر به دنبال کنندگان فوری او در راستای افزایش فشار بین‌المللی برای کمک به او برای دفع حملات روسیه تبدیل شوند.

    اعتبار

    زلنسکی با کمک یک عکس سلفی در مرکز کی‌یف نشان داد که ثابت کرده است که هنوز در کی‌یف است و ترس اوکراینی‌ها از اینکه رییس جمهور کشور خود را ترک کرده است، از بین رفت.

    پوتین نیز اهمیت ضرورت شهروندان روسیه و جهان را برای نشان دادن حضور، رفاه و نزدیکی خود به مردم درک می‌کند. اما او موفق نشد:

    جعلیات

    اخبار جعلی به یکی از مهم‌ترین سلاح‌های روسیه در جنگ علیه اوکراین تبدیل شده است. هدف آنها ایجاد وحشت در میان جمعیت، کاهش مقاومت و افزایش نفوذ بود.

    بیایید با پروپاگاندای روسیه در داخل روسیه شروع کنیم. این ماشین روابط‌عمومی سال‌هاست که در حال ساخت است. بیش از ۱۰ سال است که تلویزیون روسیه به‌طور منظم در حال نوشتن تاریخ جدیدی از روابط بین روسیه و اوکراین است: آنها تاریخچه‌ای از اوکراین را ایجاد کرده‌اند که برای سیاستمداران روسی مفید باشد، در مورد وابستگی تاریخی آن به “برادر بزرگ” روسیه صحبت می‌کنند، اطلاعات تحریف شده‌ای در مورد ساختار سیاسی در اوکراین و سیاستمداران فردی آن منتقل می‌کنند، و در مورد حمله احتمالی ناتو در صورت عضویت اوکراین در این اتحادیه، ارعاب می‌کنند. هدف از چنین پروپاگاندایی شکستن تمایل جمعیت روسیه برای مخالفت با جنگ و متقاعد کردن آنها به درستی تصمیم حمله به یک کشور صلح‌آمیز – اوکراین است.

    اما این فقط آمادگی بود. هنگامی که خصومت‌ها قبلاً آغاز شده بود، مدیران روابط‌عمومی روسیه بسیاری از کمپین‌های جعلی جدید را راه‌اندازی کردند:

    محلی

    با استفاده از تلگرام، ارتش روسیه به جمعیت اطلاعات نادرست داد که از نیروهای اوکراینی خواسته‌اند تخلیه کنند، اما آنها امتناع کرده‌اند؛ اینکه ارتش اوکراین در قلمرو دیگری قبلاً تسلیم شده است، و بنابراین شهرک محاصره شده محلی نیز باید تسلیم شود زیرا کسی از آنها محافظت نمی‌کند…

    ملی

    نیروهای روسی با کمک اطلاعات نادرست در مورد مناطق اشغالی اوکراین، رهبری اوکراین و سایر کشورهای جهان را با یک فاجعه هسته‌ای از طریق حوادث در نیروگاه های هسته‌ای تهدید کردند.

    روس ها همچنین جعلیاتی درباره آزمایشگاه‌های توسعه سلاح‌های بیوشیمیایی در قلمرو اوکراین منتشر کردند. این اظهارات به‌ویژه پس از انتقال چندین تن آمونیاک به قلمرو اوکراین (همانطور که اطلاعات اوکراین نشان داد) از سوی طرف روسی به‌طور فعال آغاز شد. یعنی قاعده “حمله بهترین دفاع است” در روابط‌عمومی بیش از هر زمان دیگری عمل می‌کند.

    پناهندگان از شرق اوکراین در غرب اوکراین مورد استقبال قرار نمی‌گیرند

    اطلاعاتی در شبکه‌های اجتماعی به‌طور فعال منتشر شده است که پناهندگان از شرق در غرب نه به عنوان پناهنده، بلکه به عنوان گردشگر رفتار می‌کنند. کارکنان مرکز مبارزه با اطلاعات نادرست شخصاً با مالکان هتل‌ها در غرب اوکراین تماس گرفتند تا این اطلاعات غلط را تکذیب کنند. به گفته آنها، ساکنان متواضعانه رفتار می‌کنند، به دفاع محلی کمک می‌کنند و کمک‌های بشردوستانه جمع آوری می‌کنند. این اطلاعات غلط برای شکستن اتحاد غرب و شرق طراحی شده بود، که امروز بیش از هر زمان دیگری متحد هستند.

     

    نمونه‌های قبلی در تاریخ


    نمونه اول مربوط به استفاده از روابط‌عمومی برای اهداف سیاسی در بریتانیاست. در این مورد، دولت بریتانیا از فیلم‌های مستند برای شکل دادن به افکار عمومی در مورد مسایل مختلف، مانند استخدام جانبازان جنگ، استفاده کرد. این نمونه نشان می‌دهد که روابط‌عمومی می‌تواند برای دستیابی به اهداف سیاسی مختلف مورد استفاده قرار گیرد.

     

    در بریتانیا، روابط‌عمومی سیاسی به‌طور گسترده‌ای برای شکل دادن به افکار عمومی در مورد مسایل مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. این امر به‌ویژه در مورد مسایل مربوط به دولت و سیاست صدق دارد.

     دولت بریتانیا از فیلم‌های مستند برای شکل دادن به افکار عمومی در مورد استخدام جانبازان جنگ استفاده کرد. این فیلم‌ها جانبازان جنگ را به عنوان قهرمانان ملی و قربانیان جنگ نشان می‌دادند. این امر به دولت کمک کرد تا حمایت عمومی را برای استخدام جانبازان جنگ جلب کند.

    استفاده از روابط‌عمومی برای اهداف سیاسی در بریتانیا یک رویه رایج است. این امر به دولت‌ها کمک می‌کند تا سیاست‌های خود را به پیش ببرند و حمایت عمومی را جلب کنند.

    نمونه دوم مربوط به استفاده از روابط‌عمومی در جنگ است. در این مورد، دولت ایالات متحده نام عملیات نظامی خود را به “عملیات آزادی برای همه فصول” تغییر داد تا حمایت کشورهای اسلامی را جلب کند. این نمونه نشان می‌دهد که روابط‌عمومی می‌تواند برای مدیریت بحران‌ها و جلب حمایت عمومی مورد استفاده قرار گیرد.

    جمع بندی

    روابط‌عمومی در جنگ‌های مدرن به‌طور فزاینده‌ای اهمیت پیدا می‌کند و به‌ویژه در جنگ جدید علیه تروریسم، این ارتباطات بیش از هر زمان دیگری نقش تعیین‌کننده‌ای ایفا می‌کند. هر طرف جنگ تبلیغاتی خود را به نمایش می‌گذارد، از برندسازی گرفته تا دستکاری کلمات و اطلاعات. بخش روابط‌عمومی بیش از هر زمان دیگری مورد تقاضا است و بیش از هر زمان دیگری به دولت‌ها، مشاغل و سازمان‌ها کمک می‌کند، سهم خود را انجام دهند و بر افکار عمومی تأثیر بگذارند.

     

    داریا نارتیا
    ۱۳ مارس ۲۰۲۲
    ۲۶ دسامبر ۲۰۲۲
     

    https://prnews.io/blog/pr-at-wartime.html

     

    انتهای پیام/

     

     


     


     

     

     

     

     

     

     

    برچسب ها

    مطالب مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *