×
×

شارا/ مرکز تحقیقات "پیو": نسل جوان از پیگیری اخبار لذت نمی برد

  • کد نوشته: 3039
  • شنبه, ۳۰ام دی ۱۴۰۲
  • ۰
  • مترجم: یاسر رضازاده تلوکلایی-حمید رضا یار محمدی – بیش از یک دهه است که سازمان های خبری به دنبال راهی برای جلوگیری ازکاهش مخاطبان خود هستند اما این روند به مرور زمان در حال بدتر شدن است, بنظر می رسد امروزه مخاطبان جوان و میانسال اشتیاق چندانی به اخبار مورد علاقه نسل هایی که جایگزین […]

  • مترجم: یاسر رضازاده تلوکلایی-حمید رضا یار محمدی – بیش از یک دهه است که سازمان های خبری به دنبال راهی برای جلوگیری ازکاهش مخاطبان خود هستند اما این روند به مرور زمان در حال بدتر شدن است, بنظر می رسد امروزه مخاطبان جوان و میانسال اشتیاق چندانی به اخبار مورد علاقه نسل هایی که جایگزین شان شده اند ندارند و اینترنت را مشتاقانه بعنوان منبع اصلی اخبارشان برگزیده اند.

    پژوهش مرکز تحقیقات “پیو” در رابطه با عادات مخاطبان, مبین آینده مخاطره آمیزی برای اخبار است
     

    شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا)بیش از یک دهه است که سازمان های خبری به دنبال راهی برای جلوگیری ازکاهش مخاطبان خود هستند اما این روند به مرور زمان در حال بدتر شدن است, بنظر می رسد امروزه مخاطبان جوان و میانسال اشتیاق چندانی به اخبار مورد علاقه نسل هایی که جایگزین شان شده اند ندارند و اینترنت را مشتاقانه بعنوان منبع اصلی اخبارشان برگزیده اند.

     

    تحقیقات “پیو” نشان می دهد که گروه سنی میانسال (۴۷-۳۳) و گروه سنی جوان (۳۱- ۱۸) در آغاز دوران بلوغ خود نسبت به افراد مسن زمان کمتری برای دنبال کردن اخبار صرف کرده و وقتی پا به سن می گذارند اخبار را بیشتر پیگیری می کنند.

     

    جوانان

    میا نسالان

    مسن ها

    کهنسالان

    سال

    ۴۳ دقیقه

    ۶۳ دقیقه

    ۷۵ دقیقه

    ۸۸ دقیقه

    ۲۰۰۴

    ۴۵ دقیقه

    ۶۳ دقیقه

    ۷۱ دقیقه

    ۸۰ دقیقه

    ۲۰۰۶

    ۴۳ دقیقه

    ۶۴ دقیقه

    ۷۲ دقیقه

    ۸۲ دقیقه

    ۲۰۰۸

    ۴۵ دقیقه

    ۷۱ دقیقه

    ۷۹ دقیقه

    ۸۳ دقیقه

    ۲۰۱۰

    ۴۶ دقیقه

    ۶۶ دقیقه

    ۷۷ دقیقه

    ۸۴ دقیقه

    ۲۰۱۲

     

    روز قبل از پژوهش  

    مرکز تحقیقات “پیو”  

     مرکز تحقیقات “پیو” در سال ۲۰۱۲ روز قبل از پژوهش نظر سنجی ملی انجام داد و بر اساس آن دریافت، گروه سنی کهنسال (۸۴-۶۷) هشتادو چهار دقیقه, گروه سنی مسن (۶۶- ۴۸) هفتادوهفت دقیقه اما میانسالان و جوانان کمتر از این مقدار یعنی بترتیب ۶۶ و ۴۶ دقیقه را صرف دیدن, خواندن یا شنیدن اخبار کرده اند.

     

    پژوهش مرکز تحقیقات “پیو” مبین روند واقعا نگران کننده ای برای رسانه ها است و نشان میدهد که گروه های سنی جوانتر وقتی پا به سن می گذارند گرایش بیشتری به پیگیری اخبار پیدا می کنند برای مثال در گزارش سال ۲۰۰۴ گروه سنی میانسال (۴۷- ۳۲) میزان پیگیری اخبارشان نسبت به سال ۲۰۱۲ اختلاف چندانی را نشان نمی داد و این مقدار بترتیب ۶۳ و۶۶ دقیقه بود, چنین چیزی در مورد گروه سنی جوان (۳۱- ۱۸) نیز صدق می کرد بطوریکه در یک روند ۸ ساله این مقدار بترتیب ۴۳ و۴۶ دقیقه بود.


    نسل جوان از پیگیری اخبار لذت نمی برد

     فعالیت های زیادی که با پیگیری اخبار رقابت می کنند، رویدادهای بزرگ تاریخی دوران بچگی و بلوغ و سایر فاکتورها  از جمله عواملی هستند که می تواند موجب پیگیری نسبتا کم اخبار درنسل های جوان شود اما عامل مهمی که در این پژوهش پدیدار شد اینست که افراد مسن بیشتر از جوانان از اخبار لذت می برند.

     

    براساس آخرین پژوهش های مرکز تحقیقات “پیو” ۵۸ درصد از کهنسالان و افراد مسن اظهار می کنند که از اخبار بسیار لذت می برند و در مقایسه ۴۵ درصد از میانسالان و فقط ۲۹ درصد از جوانان اظهارات مشابهی دارند و این اختلاف میان نسل ها سال هاست که بطور مداوم وجود دارد.


    گرایش جوانان آمریکایی به روزنامه ها  در آغاز دوران بلوغشان متعادل بوده است و تا زمان بلوغشان افزایشی ندارد در حقیقت وقتی آنها به سن جوانی و میانسالی می رسند تمایلشان به روزنامه خوانی کمتر می شود.

      

    گروه سنی میانسال (۴۷- ۳۲): درصدی که از منابع اخباراستفاده کرده اند



     

    مرکز تحقیقات “پیو”

      گروه سنی جوان گرایش بالقوه ای به روزنامه خوانی توسط دستگاه های الکترونیکی نظیر آیفون, آی پد و کیندلز(نوعی کتابخوان الکترونیکی) دارند.

    تنها ۸ درصد جوانان و ۶ درصد میانسالان به این طریق روزنامه می خوانند این در حالی است که روزنامه خوان ها نیز در این دو گروه سنی طی سال های اخیر کمی کاهش یافته اند.

    گروه های سنی جوان در مقایسه با افراد مسن اخبار تلویزیون را کمتر مشاهده می کنند و براساس این پژوهش هیچ نشانی مبنی بر افزایش تعداد مخاطبان اخبار تلویزیون در میان جوانان و میانسالان وجود ندارد به هر حال بر خلاف روزنامه ها, سن بینندگان اخبار تلویزیونی رو به کاهش است.


     

    مرکز تحقیقات “پیو”

     در یک تضاد آشکار, میزان استفاده از اینترنت برای مطالعه اخبار در مخاطبان جوان و میانسال با افزایش سن بطور چشمگیری افزایش یافته است.

    طی سال های ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۲ مخاطبان اخبار اینترنتی در میانسالان از ۲۹درصد به ۴۹ درصد افزایش یافته است این موضوع با کاهش۲۰درصدی مخاطبان اخبار تلویزیونی مطابقت دارد چنین الگویی در میان جوانان به میزان بیشتری وجود دارد.

     

    ۴۳ درصد متولدین سال های ۱۹۸۲ تا ۱۹۹۵ به اخبار اینترنتی و ۳۵ درصد به اخبار تلویزیونی گرایش دارند.

    رادیو به عنوان یک منبع خبری سنتی بهترین جایگاه را در میان گروه سنی جوان تا وقتی پا به سن می گذارند دارد.

    ۳۸ درصد میانسالان اظهار داشتند,روز گذشته اخبارشان را از رادیو دریافت کردند و ۲۷ درصد از جوانان نیز اظهارات مشابهی داشتند.هردو این مقادیر از اواسط دهه گذشته اندکی تغییر یافته است


     تغییرات اندک در عادت های آمریکایی های مسن

    یافته ها در ابتدای این پژوهش نشان می دهد از اواسط دهه ۱۹۹۰ درصد افراد کهنسال و مسن که به اخبار تلویزیونی گرایش داشتند کاهش یافته است درحقیقت با افزایش سن, درصد گرایش آنها به اخبار تلویزیونی نیز رشد یافته است و عده کمی از افراد مسن و کهنسال اخبار خود را مانند اواسط دهه ۱۹۹۰ از طریق رادیو دنبال می کردند.


     

    گروه سنی کهنسال(۸۴- ۶۷): درصدی که از منابع اخباراستفاده کرده اند


     

     

    مرکز تحقیقات “پیو”

     این پژوهش تغییرات بیشتری را در ارتباط با روزنامه خوان ها مشخص می کند. بر این اساس درصد خوانندگان مسن روزنامه از اواسط دهه ۱۹۹۰ به بعد کاهش یافته بنحوی که از ۴۹ درصد در سال ۱۹۹۶ به ۳۶ درصد در سال ۲۰۱۲ رسیده است.


    تنها ۶ درصد افراد مسن و ۳ درصد از افراد کهنسال,خواننده روزنامه های دیجیتالی هستند اما عمده خوانندگان روزنامه ها مانند اواسط دهه ۱۹۹۰ کهنسالان هستند.


     

    گروه سنی مسن(۶۶- ۴۸): درصدی که از منابع اخباراستفاده کرده اند

     


    مرکز تحقیقات “پیو”

     ۲۳ درصد از افراد مسن و ۳۵ درصد از افراد کهنسال به مرور زمان اینترنت را به عنوان منبع خبری خود انتخاب کردند.

    نسل جوان تا کنون یکی ازطرفداران بالقوه اخبار بد در رسانه های خبری سنتی و اجتماعی بوده است. در نظر سنجی انجام شده از سوی مرکز تحقیقات “پیو” در سال ۲۰۱۲ یک سوم از افراد میانسال و ۲۰ درصد جوانان اظهار داشتند اخبار یا سر خط خبرها را بطور منظم از طریق سایت های شبکه های اجتماعی دنبال می کنند. به هر حال فقط حدود ۳۵ درصد از کسانی که اخبار را از سایت های شبکه های اجتماعی دریافت می کنند مشروح اخبار را پیگیری و دنبال می کنند.


    سازمان های خبری خوانندگان رسانه های دیجیتالی را برای آینده خود بسیار حیاتی تلقی می کنند اما این اطلاعات نشان می دهد که نباید انتظار چندانی داشت که مخاطبان زیادی از این رسانه ها یعنی رسانه های دیجیتالی بهره مند شوند.زیرا اطلاعات خام و اخبار سطح بالایی که نسل های جوان با آن سر و کار دارند دست کم تا کنون در این رسانه ها وجود نداشته است.


    مترجم: یاسر رضازاده تلوکلایی-حمید رضا یار محمدی


     


     


     

    https://dailypr.ir/?p=3039
    برچسب ها

    مطالب مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *