شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا)– اگر به این رشته علاقهمند هستید، کمی هم باید خوششانس باشید، چون عملکرد یک عکاس برای عکس گرفتن از حیوانات وحشی از کار یک شکارچی هم مشکلتر است، زیرا انتظار برای مناسبترین حالت سوژه باعث از دست دادن کامل سوژه خواهد شد، اگر میخواهیم از حیوانات از راه دور عکسبرداری کنیم (مثلاً فاصله ۴۰ متری) و بخواهیم از لنز نرمال (۵۰ میلیمتری) استفاده کنیم، اندازه تصویر حیوان روی نگاتیو حدود یکهشتصدم ابعاد واقعیاش ثبت خواهد شد، یک لنز ۲۰۰ میلیمتری در منطقهای وسیع مانند یک لنز نرمال عمل میکند و لنز ۳۰۰ میلیمتری را میتوان تله ضعیفی در چنین شرایطی تلقی کرد، لنزهای ۵۰۰، ۱۰۰۰ و ۲۰۰۰ میلیمتری را میتوان پراستفادهترین لنز برای این نوع عکسبرداری به حساب آورد.
اصولاً مناسبترین زمان برای عکسبرداری از حیوانات وحشی در جنگل، صبح زود یا هنگام غروب است، زیرا معمولاً در این اوقات حیوانات فعالترند. قبل از گرفتن عکس باید نگاهتان به ویزور دوربین باشد و فوکوس را کنترل کنید تا جانور موردنظر به طور دقیق در بهترین وضعیت ممکنه قرار بگیرد. سپس شاتر را فشار دهید. استفاده از فیلمهای سریع در دوربینهای آنالوگ و بالا بردن ISO در دوربینهای دیجیتال کمک میکند تا بتوانید از سرعتهای بالای شاتر دوربین استفاده کنید. به خاطر داشته باشید احتیاط شرط اساسی برای عکاسی از حیوانات به ویژه جانوران وحشی است.
هنگام عکاسی از حیوانات میتوانید به باغ وحش مراجعه کنید و درصورت امکان سعی کنید در عکسهایتان زمینههای نشاندهنده محصور بودن حیوانات؛ مثل تور و قفس و… نمایان نباشد.
در عکاسی از حشرات و موجودات ریز لنزهای ماکرو با فاصله کانونی بالاتر از نرمال میتواند کمک زیادی به ما کنند. بسیاری از حشرات در طول فصول سرد دارای چابکی محدودی هستند و به سادگی میتوان از آنها عکسهای جالبی گرفت.
عکاسی در آب بسیار مشکل است، در بسیاری از موارد استفاده از فلاش ممنوع است. برخی از ماهیها از ضربههای شدید روی شیشه اکواریم در تلاش برای فرار میترسند و به طور خطرناکی به خود میپیچند. به هرحال داشتن آگاهی کافی و تدارک وسایل لازم جزو ضروریات این نوع عکاسی است.
برای عکاسی از حیوانات بایدصبور و محتاط بود در این نوع عکاسی گاهی لازم است از روشهای استتار استفاده کرد.
استفاده از لنزهای ۱۰۰۰و۲۰۰۰ میلی متری در عکاسی از حیوانات وحشی به علت اینکه نمی توان به آنها نزدیک شد از ضروریات محسوب می شود.
تهیه و تنظیم: سیدمحمود دادمرزی
نقل مطالب با ذکر منبع بلا مانع است.
|
دیدگاهتان را بنویسید